• admin / Február 21, 2010
    BOTO 2009 – Hlas, audiotexový moderátor a moderátor ranného vysielania roka 2009

boto_2009_vecra_logo

Speváčky? Herečky? Dokonca športovci? Poďme v OTO oceniť tých, ktorí nás denne sprevádzajú na obrazovkách, no šancu vyhrať nemajú! Napríklad dabingových hercov, moderátorov audiotexových súťaží či ranných vysielaní. Pomôžte mi nájsť výhercov v jubilejnom, už piatom ročníku Bohumilovej Osobnosti Televíznej Obrazovky (BOTO 2009)!

Toto sú kategórie:

BOTO Hlas roka 2009. Dušana Szaba som v živote nevidel. Ale počul som ho miliónkrát. Stačí, keď napíšem Grissom z CSI: Las Vegas. Alebo upútavkový hlas Markízy. Sú hlasy, čo predajú v reklame čokoľvek (Michal Hudák, Matej Landl,…). A potom je tu Ivo Gogál, ktorý si zaslúži cenu za celoživotný prínos v dabingu černošských postáv. Prípadne Andy Hryc za najlšepší dabing všetkých čias – Don Karnáš v Medveďovi Balu (Tailspin).

BOTO Audiotexový moderátor roka 2009. Obdivujem prácu jedincov, ktorí sa dajú na podobné dobrodružstvo nahovoriť. Nemyslím tým len notorické diskusie na tému nevyplatené honoráre a ceny pre telefonujúcich. Muži a ženy, chlapci a dievčatá, veštice a kartárky si zaslúžia ocenenie. Často v noci stoja pred kamerou v malom štúdiu a musia hodiny vymýšľať spôsoby, ako tých pár divákov, čo sa na nich na druhej strane pozerá nezaspí, neprepne alebo sa nezblázni od nudy. A ešte k tomu aj vyťuká dlhé číslo do „štúdia“. Ťažká robota.

BOTO Moderátor ranného vysielania roka 2009. Ranné vysielanie zažilo plodný rok 2009. Teleránu sa narodila (aj umrela) konkurencia v podobe Rannej šou Fun Rádia na Jojke, svoj program vzkriesila aj STV. Juraško? Sajfa? Mravec? Mária Pietrová? Lenka Šoóšová? Či Adriana Poláková? Nominovať môžete aj pravidelných hostí, či hostiteľov pravidelných rubrík, čudesnej alternatívnej sci-fi politológie na Jednotke, alebo hoci aj Doktora Iľka.

Ako na to? Napíšte mi jednoducho na moju adresu stejskal@medialne.sk e-mail, kto a prečo by mal vyhrať v jednej, alebo v oboch kategóriách. Vaše odpovede môžem použiť v Týždňovkách alebo na mojom blogu. Dôležité je, že vás zaradím do žrebovania.

Čo sa dá vyhrať?
    Traja z vás, ktorí zahlasujete a my vás vyžrebujeme, získate tričká Mediálne.sk, ďalší traja šálky Mediálne.sk. Siedmy vyhrá exkluzívny darček: večeru so mnou! Pozor, len ak sa viete dopraviť do Bratislavy. Teším sa, ako si dohodneme stretnutie. Platím!

Medzičasom: Máme výhercov! Ak ste medzi nimi, ozvite sa!