• bohumil stejskal / Marec 9, 2012
    Zápisník Live! OTO 2011

Dobrý večer, priatelia. Posledný večer pred parlamentnými voľbami som mal stráviť v slávnostnom medzi telesmotánkou v Slovenskom národnom divadle. Osud chcel inak, smrkám doma do servítok, kýcham a testujem kombináciu farmaceutických produktov a horúceho čaju. Plakať nad rozliatym mliekom budem až o vyše 24 hodín, dnešný večer beriem ako príležitosť. Príležitosť písať Zápisník!

Ako vždy, preklepy nepíšem úmyselne. A ako vždy, tlačidlo F5 na refreš stránky používajte pravidelne. Krátko po dvadsiatej začíname.

19:49 Hlas Michala Hudáka sľúbil v upútavke začiatok presne o dvadsiatej. Tipujem, že sa pomýli o desať minút. Prinajmenšom. G-B-S ešte ani nezačali.

19:53 Slovan vyhráva nad Žilinou 2:1 v tretej tretine, Poprad deklasuje Trenčín 5:0. Keby vás to zaujímalo.

20:00 Sáblíková v hlbokom predklone kĺže po ľadovom ovále. Hudákovým sľubom sa dá veriť ako politickým.

20:03 Neviem ako vy, ja neviem, čo od večera čakať. Program má na starosť nový realizačný tím. Tento riadok vznikol najmä kvôli tomu, že v televízii beží politická reklama a potrebujem sa teraz chvíľu nepozerať na televízor.

20:10 Stále nič.

20: 11 Práve sa to začalo! Posledný set reklám pred začiatkom priameho prenosu. Ešte si stíhate doliať.

20:14 Moja obľúbená reklama na :1: dve oči v krabičke.

20:15 Pišta Lakatoš, Absolútny BOTO v prvom zábere! Som vám hovoril.

20:16 Sa smejem, nestíham prepisovať. Dúfam, že to niekto na Youtube zavesí skôr, ako budeme vedieť zajtrajšie výsledky. Boris Dollár! Nemôžem od smiechu, prepáčte.

20:19 Prvýkrát odkedy píšem Zápisník nestíham prepisovať. Pišta stále dáva.

20:20 Aj keby sa v tejto chvíli prenos skončil, ja som sa pobavil. Zvyšné dve hodiny budem mať ako bonus. Na scénu vybehli moderátori, Čekovský a Hudák.

20:21 Dvaja prešovčania rozprávajú ako im zobáky narástli. Pokračujem v úsmeve, zvyšok Slovenska sa obzerá okolo seba.

20:23 Menujú stálice televízneho neba, aj ja som už jednu medzi nimi videl v publiku. Gabiku Drobovú.

20:25 Riešia Šeherezádu a Onur je vraj Borovský s tou sultánovou vecou na hlave. No, neviem.

20:26 Legendy slopú. Vtípkov za pätnásť minút viac, ako iné roky za celý program.

20:27 Rozbehla sa pesnička moderátorov na playback. Téma: seriálová tvorba.

20:29 Aspoň sa môžem upokojiť po náročnom úvode (na bránicu). Dolejem čaj, strieknem farmaprodukt do nosnej dierky.

20:30 Zdá sa mi to, alebo text piesne vychádza zo správičiek na Mediálne.sk?

20:31 Nech sa páči, hoci s rizikom že päť minút nebudete čítať:

YouTube Preview Image

20:33 Prvá cena: publicistika. Sisa Lelkeš-Sklovská prezlečená za Whitney Houston. Chce spievať hymnu. Mala by. Michal Hudák jej nedovolil. Fakt je, že vlajku si neobliekla.

20:35 Barkolová, Puškárová, Herman. A muž vyhral, chvalabohu. Neprišiel. Cenu mu odovzdajú neskôr. Ani nezačínajte, že tam markízáci nie sú. Stále som z toho mrzutý.

20:37 Silvinka z Paneláku a Boborovský. Chcú odovzdať cenu, scénka počas ktorej hľadajú t(T)rojku sa nepodarila.

20:38 Čviriková, Merčiak, Varinský. Znova vyhral Markízák. Znova tam nie je, ja som znova mrzutý. Asi si pustím toho Pištu ešte raz, nech sa toľko nečertím.

20:40 Kapitán Maroš Nagy a Anjelská pani Heribanová. Scénka má prepojiť policajný zbor a anjelov a premostiť na kategóriu Spravodajstvo. Ehm, nuž, čo by som o tom napísal. Asi nič.

20:42 Barmošová, Pálffy-Belányiová, Kalisová. Vyhrala JOJka. Ste napätí, keď nepozeráte? Jasné, Barmošová. Prvá, ktorá si výhru aj mohla osobne prevziať. Mrzí ju vzniknutá situácia. Divákom sa teda ďakuje až o 20:43.

20:44 Polnišová, Latinák. Viac laku na vlasoch má on. Vtipkujú o chladničkách. Rozmýšľam, koho chcú nominovať. Pyco v dokrútke, Adela v dokrútke, Harry Potter-štýl.

20:47 Nakoľko nepoznám nič z Harryho, nepomôžem vám, budem musieť počkať do úplného konca. Asi to budú moderátori zábavných programov. Môžem sa ale aj mýliť.

20:48 Moderátor zábavných programov je… Martin Pyco Rausch. Podľa môjho gusta. Nominovaný bol s Adelou a Viliamom.

20:51 Pekná ďakovná reč, taká civilná.

20:53 Kobielsky s Bystrianskym priniesli OTO pre Zábavný program. Len či aj tá scénka bude zábavná. Bola by prvá.

20:54 Keby  niekto náhodou prepol na pol minúty na Jednotku, prepol by preč a už by sa nevrátil. Sorry, tak to je.

20:56 5 proti 5, Partička, Modré z Neba. Vyhrala Partička. Znova Markíza, Dangl a spol. sú v SND a preberajú cenu. Šípim škandál, prinajmenšom na tvnoviny.sk.

20:58 Hostitelia + Koleník. Nominujú speváka. Prestrihy do publika nachádzajú znova rozpačité výrazy.

20:59 Čekovský, Žbirka, Kuly. Odovzdáva Swarovská, pardón Svarinská. Čekovskému! Pišta,  hop-či-čiri!

21:02 Ešte uvidíte: veľa hviezd JOJ a RTV:

21:03 Kreslo z Pošty pre teba, Katka Brychtová a pán Matej. Áno, Sajfa. Hľadajú mu ženu. Budú hľadať speváčku. Nepochybne. Prvýkrát hrozí vtipná scénka. Držme palce.

21:05 Trošku krkolomne (hovorí zo mňa rodený diplomat), ale prebojúvame sa k trojici nominovaných. Nela Pocisková, Zuzana Smatanová a Tina. Ženský hlas vyhrala Nela Pocisková. Už sa Nela zúčastnila súťaže, ktorú nevyhrala? Nemôžme ju nominovať na olympiádu do Londýna aspoň na päť disciplín?

21:10 Nela sa blysla zdrvenou ďakovnou rečou, o ktorej sa bude písať počas celého volebného dňa.

21:14 Rád by som vtipne opísal, čo sa deje. Dnes večer to je ale neuveriteľne ťažké. Moderátori majú reč aj sa snažia ale zábavného materiálu málo. Okrem východniarskych hlášok skoro nič.

21:16 Zdá sa mi to, alebo Michal Hudák imituje Čekovského/Lakatoša? je to náhoda? Nie je to náhoda?

21:17 Kto má smolu dnes večer? Evita a Elena Podzámska, kamera ich švenkla keď si odpíjali z vínového pohárika.

21:19 Zuzana Tlučková a Roman Pomajbo odovzdajú cenu za komédiu.

21:24 Dlhá dokrútka, Latinák, Bárta a Kostelný v nejakom vesmírnom čudnom časopriestore. Vôbec jej nerozumiem. Chcel by som vidieť krivku odchodov z dnešného programu. Sklamanie sa v obývačke dá pomaly krájať.

21:25 Nakoniec to bola kategória Herec v komediálnom žánri. Miki Hric nebol ani nominovaný. Latinák vyhral a má na pódiu červený nos. A stále rovnako veľa laku vo vlasoch.

21:27 Lukáš Latinák sa pre zmenu blysol politickou narážkou, ktorá bola dokonalá. “Dnes ste si zvolili tohoto šaša, zajtra si pri voľbách dávajte väčší pozor.”

21:28 Cenu komediálnej herečke odovzdajú Ivanka a doktor Bajza. Náročky nevtipní, asi pod vplyvom stavu ich vzájomného vzťahu v Paneláku.

21:36 Hilmerová, Polnišová, Helča Krajčiová. Páči sa mi styling Moniky Hilmerovej. Pripomína Helenu Vondráčkovú zo sedemdesiatych rokov. V dokrútke batlujú so Sisou Lelkeš-Sklovskou, ktorá sa z dokrútky premiestnila do pesničky na pódiu, prezlečená za Cher. Pridala sa Helena Zita Krajčiová. Spievajú September. V marci. Ak vám nedávajú predchádzajúce vety zmysel, pochopili ste, o čom je dnešný OTO.

21:37 Vyhrala Polnišová.

21:38 Soňa Skoncová si nevyzliekla hollywoodský kostým a sprevádza M.P. Rauscha.

21:40 Herec v hlavnej úlohe bude Kroner, Luknár, Koleník. Dúfam Dudko.

21:43 Ďalšia scénka, potlesk rozpačitý. Vyhral Koleník. Pochopiteľne.

21:45 Kristína Farkašová a Maštalír. Ide byť herečka v dramatickej úlohe. Legenda popu má pred tvárou masku.

21:48 Tlučková, Mórová, Vášáryová. Vyhrala Ivanka z Paneláku. Jej postava je v poslednom čase veľmi dramatická. Asi zaslúžene drží sošku.

21:51 Koľko minút ešte do konca? Neviem, či viete, ale oplatí sa čakať. Vystúpi MaxJonŠmaida :)

21:52 Outfit večera: pani Kamila Magálová.

21:53 Odovzdá Program roka, spolu s Alexandrom Bártom. Riešia tajomstvá pani Kamily, ale nedávam pozor.

21:54 Srdce pre deti 2011, ČSMT, Legendy popu. Vyhralo Srdce, keby som bol zlý napíšem, že získali hlasy, ktoré by inak dostalo Modré z neba, keby Markíza nezakázala svojim divákom hlasovať. Keďže zlý som, aj som to napísal.

21:58 V dokrútke beží Sajfa a nasadá do hovoriaceho auta. Knight Rider? Z navigácie hovoria Miki Hric a Banán. Hádam idú víťaza auta žrebovať, alebo ja neviem.

22:02 Uhádol som. Tešia sa v Dolnom Kubíne.

22:03 Seriál prídu odovzdať Kuly a Angie z Paneláku. Odtiaľ sme dnes nevideli na pódiu už len deti. Gargamel, kde si?

22:05 Zábery do publika mali zakázať pred hodinou. Len zhrozené a zmätené tváre.

22:06 Svišť, Panelák, Profesionáli. Akože vážne sa tam nedostala Zita? Naozaj? (Už som ironický.) Vyhral Panelák. Gratulujem, ale Zápisník je jediné, čo ma ešte drží na :1tke. A ešte ten MaxJonŠmaida, avizovaný.

22:09 Egonovo toupee sa nedostavilo.

22:10 Ľuboš Machaj uvedie osobnosť do Siene slávy. V aktuálnej nálade zlomyseľne tipujem Štefana Hríba.

22:12 Dušan Gabáni?!

22:14 Akože takmer stojím a tlieskam aj ja doma. Šporťák!

22:16 Koľko ľudí v SND sa práve opýtalo suseda: “kto?” Viac, alebo menej ako polovica?

22:18 Pocta Whitney Houston. Tipujem, že sa začína ďalšia zábavná časť programu.

22:20 Jesus loves me.

22:23 Česi na gospelové finále Nely Pociskovej hovoria, že to “parádne rozparádila”

22:24 Novinárska cena týždenníka Život. Najprv kto nevyhral: štáb STV ktorý zabezpečoval MS v hokeji. Vyhral Jozef Kubányi za reportáže z Tatier. Nechcel by som byť vedľa Jána Tribulu práve teraz.

22:27 Asi sa to už čochvíľa skončí, už len tá ex-Šmajda.

22:29 Nie bez Absolútneho OTOa. Sakra, už som si chcel znova pustiť Lakatošov úvod.

22:30 Odovzdajú Pragerová a Siso Lelkeš. Siso aj hovorí, rozvité vety. Jemne nakladajú pani Ťapákovej.

22:32 Siso aj menej jemne, o to viac kostrbato.

22:33 Petra Polnišová je Absolútny OTO.

22:34 Náhodné myšlienky, čo mi dnes napadli: o 30 rokov bude Maštalír ďalším Lasicom a Dangl Jirkom Bartoškom.

22:36 Bežia titulky a žiaden Šmajda?

22:38 Žiadna Šmajda sa nekonala. Hmm. Škoda. Ďakujem, že ste dočítali až sem. Neviem, či to nebolo väčšie utrpenie ako to, čo sa odohrávalo na obrazovke. Musím sa na to asi vyspať. Do volebného dňa. No pekne. Dovi, dopo!