Príjemný slávnostný večer, priatelia. Po čase sa na obrazovkách odohrá event, ktorý stojí za môj live zápisník. Slávik 2009! Nové pravidlá pre hlasovanie, nepredvídateľný moderátor priameho prenosu a priehrštie preklepov v pribúdajúcich komentároch. Máme sa na čo tešiť.

20:07 Slávik má podľa upútavok a teletextu začať o 20:20. T.j. o trinásť minút. Dvadsaťminútová Smotánka, čo mu robí predskokana, ešte nezačala. Stávku na to, že priamy prenos sa znova raz nezačne načas, by vypísal len blázon.

20:09 Smotánka nažívo z PKO! Vyzerá Erika Judínyová naživo viac, alebo menej umelo ako zo záznamu? Hm, na Maťovi Ďurindovi vidieť, že má za sebou ťažký rok. Mám preňho slabosť, želám mu o to lepší rok 2010.

20:11 Počítam zdrobneniny v Smotánke. Ivanka, zostavička, Miška, Darinka, Kája, znova Ivanka, Nelinka, dcérka, Kubík, Šarlotka (2x by Leoš Mareš), psík, chlebíčky. A to bola len prvá reportáž!

20:16 Kraul: o chvíľu rozhovor naživo s Ďurom Mokrým o Diane Mórovej. Šancu, že respondent narazí na Maštalíra, vidím na 69%. Každopádne som zvedavý.

20:21 Slávik síce mešká, ale Erika spovedá naživo Rytmusa. Po troch slovách radšej moderátorka vymenila Rytmusa za spotenú Gabiku Drobovú!! Keď jeden divák uveril tomu, čo Gabika Drobová v hranom hysterickom záchvate predniesla, zjem šálku od kávy v priamom prenose Na telo ako mal zjesť Dzurinda.

20:23 Predniesla, že Mokrý chytil záchvat, nekomunikuje v šqtni a poslali namiesto neho čudnú reportérku.

20:24 Zúrivá reportérka je Zuzana Šebová (Jolana Suchá). Hysterické záchvaty sa v zákulisí zjavne rozdávajú za priehrštia.

20:25 Prenos sa začína. Hlas, ktorý nebol Brunov ani Danglov, nás privítal v šesťdesiatych rokoch. Vtedy už žil Robo Papp a nosil pajgelesy (bokombrady)? Nevedel som.

20:27 Ice queen na scéne, zmenená na nepoznanie. A teraz Mokrý Elvis. Po záchvate ani chýru ani slychu. Nečakane.

20:30 Úvodné privítanie moderátora komediálne vyvrcholilo pri slovách “mužom, čo majú pery natreté rúžom” počas záberu na Paviela Rochnyiaka – s namaľovanými ústami. Už som sa zabavil a to beží len desiata minúta.

20:34 Reportérka Jolana a Gabika Drobová hrajú súťaž o najtrápnejšiu postavu večera. Súboj je to neľútostný, najmä k divákom.

20:36 Retro nominácie sú perfektné. V prvej kategórii Skupina roka súperia Desmod, Elán, Gladiátor, IMT Smile a No Name a predstavil ich ľudový súbor Retrovanka so speváčkou s čudne u miestnenou náušnicou.

20:38 To Retrovanka som si vymyslel. Nevymyslel som si Janu Kirchner, čo spieva Pokoj v duši. OTO 2010 má vo vrecku.

20:40 Mali by ste zimomriavky, keby zrazu zhasli svetlá, ľudia vytiahli svetlomety a pokračovali v spievaní? Orange mohol reklamu dotiahnuť do dokonalosti.

20:41 Skupina roka už vyťahuje peniaze z divákov. Keby ste chceli, môžete sa do charity zapojiť a nerozhodnúť o víťazovi.

20:43 Objav roka bude asi bez esemesiek. Vyhlásia ho finalisti SuperStar. Bendig hovorí po slovensky. Chodúr drží obálku.. a v nej je .. Chodúr!

20:44 Ale nie, Horská chata (ak som dobre rozumel). Obzerám sa všade naokolo, ale nikto v mojom dohľade o tejto skupine v živote nepočul.

20:45 Jolana spovedá Cmorika. Začínam chcieť ju ignorovať, redaktorka si aj sama odpovedala. Čudujete sa mi?

20:48 Tina a Rytmus naživo. Také dobré, že Khonec!

20:51 Skupina roka, odovzdajú Filip “reklamný hlas” Túma a Ivana Surovcová. Smsky už neposielajte! Až v ďalšej kategórii o pár minút.

20:51 Bronzový slávik: Gladiátor. Kolega Lukáš si určite rve vlasy.

20:53 Strieborný slávik, odovzdajú Švajda, Puškárová a malá Xénia vo veľkom bruchu. Elánu, alebo Desmodu. Elánu.

20:54 Slávik pre Elán musí byť ako pre bežných ľudí Vianoce. Ježiško príde či je vonku ľad, či blato.

20:56 Zlatú cenu odovzdáva Marek Sapara. Futbalista s barlou. Desmod vyhral, lebo jeho pesničky sa v rádiách hrali častejšie ako pesničky ostatných nominovaných dohromady.

20:58 Dnes od Tublatanky spievajú mladí speváci + Ďurinda. Mohol by to byť jeden z vrcholov večera.

21:00 Príchod Ďurindu bol bude po vyťahovanom “víííííííííín” Sama Tomečka prvý zimomriavkový moment večera. Je to dokonalé, len mu na gitare chýbajú stužky z klipu.

21:03 Reklama

21:12 Jediná reklama čo stojí aj za moje promo, je Partička. Vrelo odporúčam. (Na poslednú chvíľu som si všimol, že som mal napísane “Vrelo odpočúram”.)

21:13 Hippies mix, na gitaru hrá tuším jeden z tohtotýždňových kuchárov v Bez servítky. Ex-hipík a súčasný manžel Lenky Dale, very funny guy, obľúbil som si ho už za týždeň! Zjavne nie je možné účinkovať len v jednej televíznej šou na Markíze.

21:16 Anita Soul je pekná ako vždy a Bekrovci tancujú úžasne ako vždy. Dobré to bolo.

21:17 Ďuro Mokrý napodobňuje slovenské legendy, Žbirku a Mullera. Diváci a parodovaní sa bavia.

21:19 Speváčky predstavujú raperi. Žiadne retro. Kirchner, Knechtová, Predná, Smatanová a Tina.

21:21 Dokrútky perfektné a práve som si uvedomil, že máme päť výborných speváčok, ak prižmúrim oči pri tej, čo pravdepodobne vyhrá.

21:22 Elán spieva po anglicky, asi aspoň trocha na playback a vôbec sa mi to nepáči.

21:23 Aspoň si môžem zatipovať. Bronz: Tina, Striebro: Jana K., Zlato: Zuzana Smatanová. Dúfam, že sa mýlim ako obyčajne.

21:24 Tip pre Markízu: Na Slávika medzi rokmi 2010 – 2034 može robiť Elán zombie reklamu.

21:25 Stužková na záver šla asi naživo. Na žúrku sa medzi skackajúcich stredoškolákov v publiku zamiešal aj ľadový medveď.

21:27 Lucia Šipošová odovzdá cenu Skokan roka

21:28 Vyhrala čerstvá mamička Mariači. Gratulujem k obom počinom.

21:29 Keď som videl, že Jolana spovedá Kulyho, odskočil som si.

21:32 Myslel som si, že Dangl má na Markíze vyárendovaný iba nedeľný večer. Bronzového slávika odovzdal Knechtovej a ja som znova netipoval správne.

21:33 Dostal ovácie Laci Strike, alebo klobúk Michaela Jacksona? Asi Laci. A strieborná slávica je Janka K. Nezaslúžene.

21:37 Jozef Bednárik a Zuzana Smatanová tiež prezlečená za MJ. S týmto hlasom ľudu som spokojný ako s tým, čo sa ukazuje v preferenciách politických strán. Teda vôbec.

21:39 Reklama

21:48 Trvalo to takmer 10 minút, no návrat stojí za to Mokrý tancuje Moonwalk. Tipujem, že ho na Mokrýwalk nepremenujú.

21:49 Keď napíšem, že pri tanečnom čísle na hudbu Michaela Jacksona sa maestro v hrobe neobracia, pochopíte to ako kompliment? Lebo tak som to myslel ešte predtým ako sa šialene zvlnil Banán z JOJky.

21:51 Mokrý imituje rádio. Koho dnes ešte neimitoval a neparodoval, nech sa hlási u súdružky Drobovej.

21:52 Dvojica moderátorov rannej šou vyvolala oveľa menšie nadšenie ako keby to bola dvojica moderátorov Rannej šou. Dodo a Noro nie sú Adela a Sajfa.

21:54 Každá cena za Pokoj v duši Jany Kirchner je zaslúžená.

21:55 No Name a Chinaski spievajú Na na na a nemôžem sa zbaviť čudného pocitu vždy keď ju počujem. Neprekvapilo by ma, keby bola titulnou zo soundtracku k československej verzii Brokeback Mountain.
21:56 Buď v Česku vedia strihať už len jednu polovicu hlavy alebo spevák Chinaski ukradol účes Adriane Kraft.

22:00 U Gabiky Drobovej sa prihlásil aj princ. Prince!

22:03 Spevák roka, malá ľudovková Martinka. Cool again. Cmorik, Andy Ďurica, Habera, Muller a Meky. Všetci vieme, kto vyhrá.

22:06 Ďalšia reklama. Veď len pred chvíľou jedna skončila. Toľkokrát za večer naozaj nepotrebujem na malú.

22:13 O 12 minút má podľa upútavky začať film na Markíze. Koľko z vás verí, že aj začne? Mínus 113?

22:16 To čo spieva Madonnu je asi Zdenka Predná. Istý si nie som, na hlave jej vyrástlo niečo, čo ma úplne zmiatlo.

22:17 Neverím, Janko Kuruc as Himself! Fajčenie škóódíí zdráááviu…

22:19 Axl Rose as Zuzana Smatanová. Pardón, asi naopak.

22:20 Spevák roka, Bronz odovzdáva Miss Sympatia Romana Škamlová. Ja som za ňu nehlasoval. Ale dala ukážkové “dňeska” za pultíkom. Stihla dvakrát, blahoželám.

22:22 Bronz: Škamlová, Striebro: Ďurianová, Zlato?? Tisíc možných vtipných replík pokazila Adela, odovzdáva zlato.

22:24 Strieborný Žbirka, zlatý Cmorik, len pre poriadok.

22:30 Jolana niečo štartuje. Ako je možné, že ju nikto nezastavil napriek najrýchlejšie dosiahnutým 10 000 negatívnym komentárom na Facebooku?

22:32 Magdaléna Šalamounová, Martha a Katherine z pesničky musia mať niečo spoločné. Myslím okrem Mekyho Žbirku.

22:35 Reklama. Zďaleka nie po skončení Slávika. Už mal začať ten film. Len dúfam, že naň ešte uvidím jednu upútavku, nech sa pobavíme. Tak o sedem minút.

22:44 Nedočkali sme sa.

22:45 Richard Muller. Po schodoch v monotónnej úprave. Zážitok v akejkoľvek podobe, vidieť RM naživo spievať, hoci aj len v telke.

22:48 Najpopulárnejší pánsky módny doplnok na Slávikovi 2009: čierne slnečné okuliare. Uprostred noci, chápete.

22:50 Takto vyzerá šéfredaktorka Nového času, pre všetkých. Blondínka s tmavým obočím.

22:52 Hit roka je Pokoj v duši. Po tejto správe mám pokoj v duši. Asi som už unavený.

22:54 Cmorik a Jedno si želám. Jedno si želám – aby sa vám Zápisník páčil, ak ste ho dočítali až sem. Myslím, že Slávika na rok stačilo. Ďakujem a prajem príjemný zvyšok večera a víkendu.

Komentáre (11)

• / Najki / November 29, 2009

Bohumil, diky za zapisnik, ja som si to precitala a aj som sa pobavila, vdaka Tebe sa aj ja mozem ...

• / Fly13 / November 29, 2009

Biohuzial som to pozeral.. bolo to desne.. len doplnim, ze Tina, Rytmus as pev nazivo mali tak daleko, ako Senzi ...

• / tvdivak / November 28, 2009

ten histerický záchvat drbovej by bol vtipny tak v rok 1999 ale dneska to vyznelo najtrapnejšie,,a aj tie zachvaty tej ...

Viac v rubrike Bohumilov zápisník