Keby mohol, slovenský Facebook by včera celkom iste skolaboval. Juraj Kušnierik na ňom vyvesil oznam o Lampe s Robertom Ficom na JOJ+. Sociálna sieť sa otriasla v základoch, stal sa malý slovenský Michael Jackson. “Milión” ľudí si navzájom komentovalo statusy a vymýšľalo argumenty, kto sa na čo zajtra večer viac teší. Kolega z práce Mišo použil zaujímavé prirovnanie. Lampa s Robertom Ficom je preňho ako pre futbalového fanúšika finále Majstrovstiev sveta. Navyše také, kde nastúpia proti sebe jeho najobľúbenejšie družstvo proti tomu ďaleko najneobľúbenejšiemu. Stavím, sa, že nie je sám čo zažil podobný pocit.

Vlastne si myslím, že očakávania po potvrdení chýru sú také vysoké, že sa ich len ťažko podarí naplniť. Čo ale môžeme reálne čakať od Lampy s pánom Ficom? Zoradil som očakávania podľa odhadovanej percentuálnej pravdepodobnosti, že sa jej dočkáme.

99%: Najviac emailov Jurajovi Kušnierikovi od štartu Lampy na JOJ+. Tipujem, že minimálne o tisíc.

91%: Prvú skutočnú diskusiu s pánom predsedom našej vlády, hoci bez politického oponenta. Snažím sa spomenúť, kedy na otvorenom mediálnom fóre stál (sedel) oproti pánu Ficovi názorový oponent váhy Štefana Hríba. Asi už nemám dobrú pamäť. Nespomínam si.

66%: Konšpiračné teórie. Povedzme, že diskusia bude “mäkšia”, ako diváci Lampy očakávajú. Ring bude stáť na “pôde” J&T, podozrení na prepojenia tejto firmy na aktuálnych mocipánov sú od jej vzniku plné noviny. Pripravme sa, že ak súboj Hríb vs. Fico nebude mať očakávanú “šťavu”, prvý status o zmanažovanej diskusii bude na Facebooku najneskôr o 22:45. Pozn. BS.: za očakávania je zodpovedný dlhoročnou publikačnou a moderátorskou prácou sám šéfredaktor .týždňa. Osobne verím, že sa mu ich podarí do bodky naplniť.

33%: Drámu v podobe predčasného odchodu premiéra z relácie. Neverím, že by premiér odišiel skôr. Preto tá relatívne malá pravdepodobnosť. Nebolo by však po prvýkrát, keby hosť od Hríba odišiel počas vysielania. Pán Fico sa bude snažiť ovládať čo najlepšie. Jedine, ak ho premôže pocit, že si môže dovoliť teatrálne gesto pred svojimi nevoličmi, a nesympatizantami – tvoria podľa mňa prevažnú väčšinu divákov Lampy.

12%: Drámu v podobe neúčasti pána premiéra na relácii. Je málo pravdepodobné, že sa podarí nájsť vhodnú výhovorku, prečo na poslednú chvíľu zrušiť potvrdenú účasť premiéra v relácii. Nebol by som ale úplne šokovaný, keby si to mediálny tím predsedu strany SMER-SD na poslednú chvíľu rozmyslel.

2%: Zmenu hudobného hosťa. Hrať a spievať bude Dorota Nvotová. Škoda, že nie Živé kvety, alebo aspoň Shootyho kapela. Chcel by som vidieť výraz tváre premiéra, keby s hudobným nástrojom v rovnakom štúdiu stál ten, čo ho tak geniálne karikuuje.

1%: Príchod Mikuláša Dzurindu. Nebolo by úžasné televízne divadlo, keby tesne pred koncom živej pesničky po asi hodine debaty vyšiel z prítmia Mikuláš Dzurinda so stoličkou v ruke? Prisadol by si k dvom hviezdam štvrtkového večera a zahlásil: pán premiér, diskutujme konečne pred voličmi! Kto by nemal zimomriavky, je hroch a program sleduje zo zoologickej záhrady.

0,5%: Koniec Lampy. Na 99,5% verím tomu, že ak by sa ktokoľvek z majiteľov televíznej stanice alebo mediálneho tímu predsedu vlády snažil akokoľvek ovplyvniť Štefana Hríba, znamenalo by to koniec Lampy v priamom prenose. Snáď sa ho nedožijeme. Snáď sa dožijeme diskusie roka, či priam volebného obdobia. Držím palce a neskutočne som zvedavý!

Komentáre (3)

• / z fica na infarkt / Október 15, 2009

myslim si, ze diskusia bude o nicom. zimomriavky nemam. je mi to jedno. ezoterik hrib si s prizemnym ficom nemaju ...

• / GlamBoy / Október 14, 2009

autor si nejak priveľa namýšľa... vzhľadom k (minimálnemu) záujmu ľudí o reláciu Lampa (tento diel bude asi tak o 1% ...

• / lubo / Október 14, 2009

Asi na rozdiel od väčšiny Slovákov očakávam namiesto diskusie dvojmonológ veľmi podobných pánov, ktorí každého, kto s nimi nesúhlasí, považujú ...

Viac v rubrike Nezaradené